Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Vyhotovení PD na sloučení a opravu bytů č. 4, 5 a 6 a vybudování nové podkrovní bytové jednotky v bytovém domě Vlhká 6
Odesílatel Denisa Kopečková
Organizace odesílatele Statutární město Brno, městská část Brno-střed [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 23.04.2024 14:28:09
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Vážení uchazeči,
k této veřejné zakázce na "Vyhotovení PD na sloučení a opravu bytů č. 4, 5 a 6 a vybudování nové podkrovní bytové jednotky v bytovém domě Vlhká 6" jsme obdrželi následující dotaz:

Vážená paní Kopečková,

v rámci výzvy k podání cenové nabídky č.j. MCBS/2024/0062660/KOPD na zhotovitele projektové dokumentace zakázky na adrese Vlhká 10 v Brně bychom rádi položili několik dotazů:
1. Je v předmětných bytech funkční rozvod plynu a požaduje zadavatel jeho zachování?
2. Náš projektant speciálních profesí vypracoval zakázky, které bychom chtěli uvést jako reference pro řešenou zakázku. Je to v rámci referencí možné?
3. V podmínkách zakázky, není uvedeno, zda musí být referenční zakázky z České republiky. Znamená to, že jsou uznávány i zakázky mimo ČR?
4. Je možné navrhnout v 6.NP vestavbu podkroví, která bude rozšířením stávající jednotky a ne jednotkou samostatnou?
Děkuji a s pozdravem

Odpověď:
Vážení uchazeči,

1. Do bytu č.6 je plynová přípojka stále přivedena, avšak rozvod již není funkční, není osazen plynoměr. V ostatních bytech není rozvod plynu vůbec a není s ním do budoucna ani uvažováno. Bude navrženo odstranění stávající trasy v bytě č.6 a následné zapravení.
2. Doložené reference by měli odpovídat zakázkám obdobného charakteru. Pokud se tedy jedná o podobný charakter ve smyslu zahrnujícím projektovou dokumentaci na opravu nebo přístavbu bytového domu nebo administrativní budovy, pak je to samozřejmě možné.
3. Zadavatel upřednostňuje referenční zakázky z České republiky a to především z důvodu znalosti platné legislativy.
4. Prioritně chceme vypracovat studii proveditelnosti, zda by zde bylo možno bytovou jednotku vybudovat, součástí této studie bude i vyjádření DOSS. Sloučení se stávající BJ situovanou v podkroví není možné.

Děkuji

S pozdravem
Kopečková